Retreat Nia Yoga, Tossa de Mar

Njutning & påfyllning i Tossa de Mar

14-21 Maj 2024, Tossa de Mar utanför Barcelona

Nia, Yin Yoga, Zumba

Om Tossa de Mar

Längs kusten Costa Brava i Katalonien i Spanien ligger pärlan Tossa de Mar, ansedd som en av Spaniens vackraste städer. Här finns fina sandstränder i mysiga små vikar. Kusten runt orten är dramatisk och väldigt vacker. Staden var en gång en mötesplats för konstnärer från hela världen och gavs namnet ”blå paradiset” av konstnären Marc Chagall.

Stränderna och vikarna som Tossa de Mar erbjuder är bland de vackraste i Spanien. Förvänta dig underbart rena stränder med rent vatten och fin gyllene sand. Några stränder är mer urbana, med allt du kan behöva lättillgängligt och nära, medans andra är en bit bort och svårare att nå. Tossa de Mars mest kända strand är Playa Gran, den ligger vid foten av den gamla staden och har lugnt, klart vatten. Denna strand har EU:s blå flagga för rent vatten, den är även med på National Geographics lista över de 25 vackraste stränderna i världen. Playa d’es Codolar är en annan vacker strand, det är en före detta fiskestrand med färgglada fiskebåtar på stranden. Även här är vattnet rent och viken passar sig perfekt för snorkling med mycket liv i vattnet.

En höjdpunkt i Tossa de Mar är den medeltida stadskärnan som är omgiven av en gammal mur. Strosa på charmiga kullerstensgator, titta på alla vackra byggnader och ät på mysiga restauranger med underbar utsikt. Gamla stan ligger uppe på en höjd, och på vägen upp slås du av oerhört vackra vyer över havet och kusten. La Vila Vella slott ger Tossa de Mar en medeltida känsla.

Nia, Yin Yoga och Zumba

Rörelseglädje, återhämtning och njutning vill vi bjuda dig på under denna sköna vecka vid havet. Varje morgon kommer vi att starta på stranden alternativt den öppna terassen med utsikt över havet. Vi vaknar med mjuk yin yoga till ljudet av havets vågor. En skön start för att kunna ta emot dagen med avslappnad kropp och öppet sinne. Senare på eftermiddagen höjer vi musiken och låter Nias rörelsekvaliteter locka fram glädje och välbehag. Du får röra dig in i kontakt med dig själv och din kropp och ta fram både sinnlighet, kraft och dansglädje. Vi kryddar också veckan med latinska rytmer i form av Zumba.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av varken dans eller yoga för att följa med. Resan är öppen för alla. Du rör dig helt utifrån dina förutsättningar.

Emma och Jenny är oerhört motiverande och upplyftande ledare som skapar en oerhörd glädje, gemenskap och trygghet inom gruppen.  Rebecka, deltagare retreat

Upplägg & Resefakta

Datum: 14-21 maj 2024
Boende: Gran Hotel Reymar, Tossa de Mar
Pris: Pris 17.900 kr
Reservation och detaljer: Boka din plats via Resebyrån Travea 
Priset inkluderar flyg, boende i dubbelrum, halvpension samt våra Nia- och Yogaaktiviteter. Flyg från Göteborg. Flyg från Stockholm går att ordna mot en transferkostnad.
Ledare: Retreaten leds av Emma Stålvik och Jenny Wessel, i samarrangemang med Travea Resebyrå