TANTRA – att vara närmre dig själv varje dag

Under våren leder Maria Johnsson ett antal fristående workshops

Må du lära känna dig själv genom dina intryck och dina sinnen. Tantra och mindfulness får gå hand i hand.

Det du ser, hör, känner inom eller utom dig, smakar på, doftar på påverkar dig djupt varje dag. Första tonerna på en låt kan direkt försätta dig i ett visst sinnestillstånd, en mjuk tröja mot din hud, få dig att känna dig på ett visst sätt. Hur någon har inrett ett rum väcker automatiskt känslor inom dig. Idag kommer vi var och en och tillsammans att utforskar dina, mina och andras sinnen. Med enkla, varsamma övningar kommer vi undersöka och fördjupa den egna kontakten med våra sinnen. När jag dessutom gör detta tillsammans med andra människors närvaro fördjupas, förhöjs, påverkas upplevelsen kryddat på ett djupare och innerligt plan.

Om workshopen 

Övningarna vi utforskar här ger dig närvaro och lugn, medvetenhet och öppenhet i och till dig själv. Redskap i att stanna upp och ta in stunden som den är, utan att vara på väg eller att försöka få saker att ske på ett visst sätt. Vem är jag när jag inte är på väg någonstans, när jag redan är framme?

Tillsammans övergår vi ifrån mindfulness till tantra när vi dessutom gör andningsövningarna tillsammans med andra. Utforskar närhet och avstånd i kontakt och med mer distans. Lär känna våra emotionella, fysiska och mentala reaktioner på varsam beröring genom bland annat röst, dans, så kallad eye-gazing, andningsövningar och närvaro.

 

Om Maria Johnsson

Maria Johnsson har arbetat med yoga i 18 år. I hennes utbildning till yogalärare skolades hon att lära ut och undervisa yoga, meditation och avspänning. Under åren har hon fortsatt med nyfiket intresse att fördjupa sig inom kroppen och yogans olika grenar. Vid sidan om yogan blev tantra ett redskap och sätt att möta sig själv och andra för Maria och mellan 2019 till 2021 utbildade hon sig därför inom Tantrapulsation, som kan beskrivas som frigörande av kropp och själ genom andning, stöd och beröring. Maria undervisar med trygghet och värme, och hennes omtanke om alla deltagare i rummet lämnar ingen oberörd.

 

Praktisk information

Plats: Nia Movement

Alla workshops är fristående varandra

Datum:
Söndag 11/2
Lördag 9/3
Söndag 14/4
Söndag 12/5
Lördag 8/6
Söndag 9/6

Tid: kl 13-16 på samtliga workshops

Pris: 500 kr/workshop (medlemmar på Nia Movement 400 kr)

Köp din biljett via TICKSTER. Bokningen är bindande. Om du är medlem, ange koden: MEDLEM när du köper biljetten