Kurs i Kroppsbaserad Stresshantering

För dig som känner att du har för mycket stress i livet, är sjukskriven för stress/utmattning eller som söker verktyg i kroppsbaserad stresshantering

OBS! KURSEN ÄR FULLBOKAD, Ny kurs startar i mitten av oktober – info kommer inom kort

Aldrig förr har så många i vårt samhälle varit sjukskrivna för stress. Det gör att behovet av återhämtning och att ha verktyg att hantera stress blir väldigt viktigt och värdefullt. Denna kurs handlar om just detta, nämligen ett somatiskt (kroppsbaserat) förhållningssätt för att reglera stress, dvs att kunna skifta från stressrespons i kroppen till avslappning och lugn, läkning och återhämtning.

Du får redskap att släppa spänningar i kroppen, lugna sinnet och stabilisera andningen, vilket minskar stressnivåerna i kroppen och påverkar nervsystemet. Kurstillfällena i sig kommer att ge dig vila, djup avslappning och återhämtning.

Återhämtning – Kroppsmedvetenhet – Verktyg för stressreglering

Under kursen kommer vi tillsammans att utforska redskap för att lugna kropp och sinne, så som mindfulness, mjuka rörelser och avslappnande yoga. Vi praktiserar närvaro i kroppen och att lyssna på din kropp och tyda din kropps signaler. Du kommer att få med dig andningstekniker och andra verktyg för att skifta tillstånd i i kropp och sinne. Metoder för nervsystemsreglering, dvs att kunna skifta in i det parasympatiska nervsystemet. Det är det system i kroppen där du finner lugn och ro. I parasympatiska nervsystemet kan också kroppen läka, stärka immunförsvaret och sinnet får vila. Där kan du få en referens i dig till den naturliga känslan av avslappning som vi människor behöver för att balansera de aktiva delarna i livet.

Under kursen kommer vi att använda redskap som:

  • yin yoga
  • restorative yoga
  • rörelser som mjukar upp och släpper spänningar
  • andningstekniker
  • mindfulness
  • nervsystemsreglering
  • yoga nidra (djupavslappning)

Under våra träffar tillsammans kommer vi att utgå från kroppen. Du kommer få träning i att möta dig själv genom kroppen och få med dig verktyg och metoder att slappna av i kropp och sinne. Detta är enkla redskap som du kan ta med dig i din vardag för att läka och även förebygga stress och utmattning.

Kursens upplägg:

Med denna kurs får du en unik möjlighet att kombinera kurstillfällen med fri tillgång till vårt ordinarie utbud av Yin Yoga, Nia, Yoga Nidra m.m.

Kursträffar
Dag och tid: Vi träffas fyra tisdagar kl 13-15
Datum: 19/3, 26/3, 9/4, 16/4
Plats: Kursen kommer att hållas på Nia Movement i Göteborg (Linnéstaden)
Kursledare: Emma Stålvik, driver Nia Movement sedan 20 år tillbaka och är utbildad inom yoga, Nia, coaching, mindfulness. Du kan läsa mer om Emma längre ner.

Kursupplägg
För att du ska få så stor nytta som möjligt av denna kurs, har vi valt att inkludera fri tillgång till vårt ordinarie schema i krusen. Det innebär att du deltar på de fyra kurstillfällena i gruppen och utöver det kan du gå så mycket som du önskar på klasser som Yin Yoga, Nia, Yoga Nidra etc.

Pris
Fyra kurstillfällen samt fri tillgång till Nia Movements schema under perioden 18/3-30/4: 2195 kr
(Önskar du delta endast på de fyra kurstillfällena är kostnaden 1595 kr)

Bokning
Du bokar och betalar din kurs här via Tickster. Bokningen är bindande.

Om du har frågor eller undringar, tveka inte att höra av dig på info@niamovement.se eller ring Emma på 0707-521717.

Varmt välkommen,
Emma

Här kan du läsa mer om mig:  Emma Stålvik

Kurs Kroppsbaserad Stresshantering, Somatisk Stressreglering, Nia Movement, Göteborg