Karen-Marie Slunge Buus

Karen Marie Slunge Buus Nia Movement

Karen-Marie Slunge Buus

Nia-instruktör

Det har alltid funnits dans och rörelse i mitt liv. Jag såg det aldrig som träning, mera som en källa till frihet, lek och kreativitet. Efter att jag fyllt 30 år och fått mitt första barn, insåg jag att även jag borde hitta en träningsform som jag gillade. Det tog lite tid, fastnade aldrig för…

Det har alltid funnits dans och rörelse i mitt liv. Jag såg det aldrig som träning, mera som en källa till frihet, lek och kreativitet. Efter att jag fyllt 30 år och fått mitt första barn, insåg jag att även jag borde hitta en träningsform som jag gillade. Det tog lite tid, fastnade aldrig för gym, löpning, jazzdans eller aerobics. Men 2001 upptäckte jag NIA och hittade vad jag sökte! Dansa barfota till skön musik, uppleva rörelsevariation och glädje. Förnimma min kropp och tillåta det som finns i den att bara vara där. Känslor, svaghet, styrka. Ja Nia hade allt vad jag behövde och har det fortfarande. Nia är en passion som bidrar med mycket glädje i mitt liv.

Att dela Nia och rörelseglädje med andra är en fantastisk upplevelse. Att tillsammans med deltagarna uppleva glädje och få syn på nya sidor av sig själv, att förnimma och utforska sin kropp och finnas här och nu, samtidigt som huvudet och tankarna får vila -det är härligt och inspirerande! Nia är för mig en väg till läkande av den egna kroppen, för både fysiska och själsliga besvärligheter. Att få bidra till denna självläkning av mina deltagares kroppar och själar, som instruktör är berikande. Jag blir glad när jag ser mina deltagares leende ansikten och njutningsfulla miner.

Karen Marie är certifierad i Niainstruktör sedan 2007 och har både vitt och blått bälte. Dessutom har Karen-Marie genomgått utbildning i Nia-teknikerna 52 moves samt Five stages to selfhealing. Utanför träningsgolvet jobbar Karen Marie som sjuksköterska/koordinator på Transplantationscentrum, Sahlgrenska.