Nia

Nia - rörelseglädje för kropp och själ

I Nia möts öst och väst i en livsbejakande träningsform inspirerad av dans, kampsport, yoga och mindfulness. Nia ger dig kontakt med dig själv och din kropp, helhet och läkning. Allt utifrån välbehag och rörelseglädje!

Flödande och mjukt…
Kraftfullt och stärkande…
Rytmiskt och svettigt…
Meditativt och stilla…

Nia handlar om att locka fram lusten till rörelse och träna kropp och sinne utifrån kroppens naturliga sätt att röra sig – The Body´s Way. Passen utförs barfota för att få kontakt med fötterna, en källa till balans, medvetenhet och bra hållning. Dina rörelser ackompanjeras av inspirerande musik.

Träningsformen Nia (Neuromuscular Integrated Action) skapades i USA av Debbie och Carlos Rosas genom deras hängivna utforskande av kroppen för snart 40 år sedan. Nia är en variationsrik träningsform inspirerad av:
Dans – glädje, form och frihet, uttrycksfullhet, kreativitet
Kampsport – distinkta rörelser, kraft, fokus, balans
Tekniker för kroppsmedvetenhet – närvaro, läkning, stillhet, andning

Välbehag, rörelseglädje och närvaro

Nias rörelser utgår från från ”välbehagsprincipen”, dvs att lyssna på hur det känns i kroppen och göra rörelsen så som känns bra i kroppen. I Nia övar du upp din förmåga att vara i kontakt med dig själv och din kropp i nuet, du tränar mindfulness genom rörelse. Du blir mer och mer medveten om förnimmelser i din kropp, dina sinnen, din andning, dina känslor och ditt sinne. Du utgår från nuet, möter dig själv och din kropp där du är, med acceptans för dig själv och din kropp.

Allsidig rörelse för alla

Nia ger en varierad, effektiv och komplett fysisk träning. Du ökar kondition, smidighet, styrka och balans. Du lär dig lyssna på kroppen så att du kan träna skonsamt och hjälpa kroppen läka om den behöver. Nia kan utövas av alla, från otränade nybörjare till atleter. Vi arbetar enligt en metodik som bygger på att du hela tiden kan anpassa rörelserna så att de passar dina behov. Fokus är dina upplevelser och det du förnimmer i din kropp. Det handlar inte om prestation och krav, utan om att uppleva. En känsla av att rörelsen kommer inifrån, att du är i kontakt med dig själv och din kropp.

 

Nia – mer än en träningsform!

Ja till Allt Du Är! Nia genomsyras av ett tydligt holistiskt perspektiv. Nia utgår från tanken om att Kropp, Känsla, Tanke, Själ är tydligt sammanlänkande. De olika rörelsekvaliteter som finns i Nia, hjälper dig att få kontakt med olika delar av ditt inre, t ex självförtroende, lekfullhet, kreativitet och närvaro. Nia hjälper dig att slappna av och att minska stress, samtidigt som du fyller på med energi. Nia ger dig livsglädje i vardagen!

 

Nia utövas över hela världen idag. Här kan du se en film om Nia skapad i Australien:

Det är vi som leder Nia klasserna

Emma Stålvik Nia Movement Göteborg

EMMA STÅLVIK

Jenny Wessel Nia Movement Göteborg

JENNY WESSEL

Anna Rosander Nia Göteborg

ANNA ROSANDER

Helena Kästel Nia Göteborg

HELENA KÄSTEL

MARISSA LAURIN

9 positiva saker du får ut av Nia

  • – Fysisk träning, så som styrka, smidighet, kondition, balans
  • – Ökad kroppsmedvetenhet
  • – Ökad känsla av närvaro
  • – Kontakt med dina känslor
  • – Mentalt fokus och jagstyrka
  • – Tillfälle till läkning, fysiskt och själsligt
  • – Kontakt med olika delar av din personlighet
  • – Kontakt med din kreativitet och lekfullhet
  • – Avslappning och energi 

Läs mer och utforska vår blogg

Lust att provträna?

Hos oss kan du provträna när du vill på året!
Kom in och upplev hur träning kan vara lustfyllt och roligt. Dessutom i vår varma och tillåtande miljö, fri från prestation.
Hjärtligt välkommen!

Ja tack!