Yin Yoga

Yin Yoga - Rörlighet, avslappning, mindfulness

Yin Yoga är en lugn Yoga-form där du håller positionerna en längre tid för att få möjlighet att komma djupare in i positionen, släppa spänningar och öka rörligheten i din kropp genom att mjuka upp kroppens bindväv. Yin Yoga skapar smidighet i din kropp och lugn i ditt sinne. De enkla ställningarna utförs i princip alltid liggande eller sittande. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.
Yin Yoga fokuserar på ”Yin-aspekterna” av livet, dvs att lyssna in, att vara receptiv, att röra dig långsamt och lyhört, att slappna av och vila. ”Non doing”.

Fokuserar på bindväven

I Yin Yogan får musklerna vila och det är kroppens bindväv som är i centrum. Positionerna aktiverar bindväven genom att antingen varsamt ”dra ut” den, komprimera den eller vrida den. Genom att slappna av och låta kroppen bara vara så responderar bindväven genom att blir mjukare, få cirkulation och återfuktas. När bindväven blir mjukare kommer du känna dig rörligare och smidigare.

Träning i mindfulness

Genom att vila i positionerna och vara i stillhet, får du möjlighet att stanna upp, lyssna och vara i nuet. Det innebär en träning i mindfulness – att vara närvarande och medveten om det som sker just nu, precis så som det är. Du lär dig att möta dig själv och din kropp med acceptans och på ett icke-dömande sätt.

Alla kan göra Yin Yoga

Yinyoga är ett bra komplement till annan fysisk träning såsom löpning, dans, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga kan utföras av alla människor och kroppar. I Yin Yogan används kuddar, filtar och andra hjälpmedel för att stötta upp kroppen. På så sätt går det att anpassa alla positioner utifrån just dina förutsättning i din kropp.

Här kan du läsa mer om Yin Yoga i vår blogg:

4 fördelar med Yin Yoga

  • Släpper spänningar
  • Ökar rörligheten i din kropp
  • Ger läkning för både kropp och själ
  • Ger lugn i ditt sinne

Det är vi som leder Yin Yoga klasserna

Yin Yoga - wiki

Yin Yoga är en lugnare form av yoga utövande med så kallade asanas (positioner) som du håller under längre tid. För nybörjare kan positionerna hållas mellan 45 sekunder och 2 minuter. Mer erfarna utövare av yin yoga kan hålla en asana i fem minuter eller mer.

Sugen på att provträna?

Är du nyfiken på Yin Yoga? Hos oss kan du provträna när du vill på året!

Läs mer!