Upplev variation och mångfald med Nia – varje klass är unik

Upplev mångfalden av rörelse och musik

Inspireras du av variation? Välkommen till Nia, träningsformen som alltid bjuder på något nytt, där varje steg är en resa genom rörelse och musik. ”När jag går på Nia så får jag alltid variation. Det känns aldrig samma,” delar medlemmen Sofia entusiastiskt.

Nia är mer än bara en träningsform. Det är en dynamisk förening av rörelser från öst och väst. Här möts dansens glädje, kroppsmedvetenhetens tekniker, yogans mjukhet och kampkonstens styrka. Det är en harmonisk fusion som tillåter dig att utforska och uttrycka dig själv på ett sätt som är både unikt och berikande.

Varierade rörelser för hela kroppen

Nia bygger på rörelser från både öst och väst. Inspiration från olika dansformer, tekniker för kroppsmedvetenhet, yoga och kampkonst. Det gör att du under en timme får röra kroppen på ett väldigt mångfacetterat sätt. Du guidas in i både lugna, kraftfulla och rytmiska rörelser och mellan stunder av fokus, stillhet och den levande pulsen av svett. Tillsammans med musiken och temat för dagen binds rörelserna ihop till en helhet där du involverar hela kroppen, varje kroppsdel.

Grundrörelser kombineras på varierade sätt

Nia är uppbyggt kring ett antal grundrörelser. Dessa kombineras ihop på olika sätt i varje Nia-klass. Det gör att varje klass blir unik, utan att du behöver memorera koreografier. Du får dansa och röra dig genom olika slags musik med närvaro, där varje steg bär på en upplevelse för stunden. Du får möjlighet att utforska din kropp och dig själv på ett sätt som går bortom det vanliga, och det är precis det som gör Nia så fängslande.

Spännvidd av musikaliska influenser

Musiken är hjärtat i Nia-upplevelsen. De olika rytmerna och melodierna skapar en mångdimensionell atmosfär, vilket gör varje klass till en unik resa. Oavsett om det är världsmusik, elektroniska toner, trummor eller lugna harmonier – du berörs till alla sinnen.

Dagens fokus – ett nytt perspektiv

Varje Nia-klass har ett fokus och en intention som varierar från gång till gång. Dagens fokus guidar dig. Det kan vara dina fötter som står i rampljuset med tex intentionen är att stärka din balans. Genom att du riktar din närvaro mot ett specifikt fokus under en hel timme, får du utforska din kropp och dig själv. Det ger dig ett nya perspektiv och omväxling, utan svåra koreografier eller kombinationer.

Nia erbjuder dig en träningsform där du kan släppa taget om prestation och istället omfamna upplevelsen av nuet. Varje klass är en chans att släppa loss, låta kroppen dansa fritt och upptäcka glädjen i mångfalden. Här är varje ögonblick en möjlighet att förlora sig själv i rytmen och samtidigt finna kontakten med dig själv i varje rörelse.

Nia är inte bara en träningsform, det är en resa som tar dig närmare dig själv.