Living Meditation – Stillhet mitt i livet

Living Meditation – Stillhet mitt i livet

Du står vid busshållplatsen och väntar på bussen. Plötsligt noterar du en känsla av stillhet. Bruset i huvudet tystnar. Det blir lugnt inom dig. Din kroppen känns avslappnad. Du noterar dina fötter mot marken. Det känns vilsamt och skönt. 

Tag vara på mellanrummen

När vi rör oss, rör vi oss. När vi stannar upp, stannar vi upp. Vi blir stilla.
Förhållningssättet Living Meditation sätter fokus på alla dessa stunder av väntan, mellanrum, som uppstår i livet. Vi kan ta vara på dem. Låt dem bli ett tillfälle att ”tanka”, fylla på med stillhet och närvaro. En paus för vila i allt som rör sig. Dessa mellanrum uppstår hela tiden i livet, vid ett rödljus, i matkön, i väntan på spårvagnen. Tag vara på dem. Se dem som en gåva att näras ur. En stund av påfyllande stillhet mitt i livets rörelse.

Notera det som är stilla

Ju mer vi stannar upp i livet, i mellanrum, desto mer uppmärksamma blir vi på stillheten. Den blir vår vän. När vi blir medvetna om att hela vår varelse kan vila i dessa pauser, så kan vi bli varse de delar av oss som är stilla när vi är i rörelse. När du diskar, kan du tex notera stillheten som är under dina fötter. När du sitter och talar i telefon, kan du notera stillheten mellan ditt säte och stolen.

När vi dansar, i ett Nia-pass, kan vi träna upp vår uppmärksamhet på det som är stilla när vi dansar. I Nia är det nästan mer viktigt att notera den centrerade, stilla platsen som rörelse uppstår ur. Utan det blir vi ogrundade, tappar bort oss i dansen. Det är samma för livet.

Genom Living Meditation fokuserar vi på och skapar plats för det som inte rör sig. Vi låter det stilla få växa.